logo_background
next previous

Wellness in Turkije

Home of Hamam Home of Turkish Bath pin: Ä°stanbul, Turkey

Het gebruik van thermale water voor ontspanning en gezondheid is zo oud als de mensheid. Bepaalde centra worden sinds antieke tijden benut als gezondheidscentra en kuuroorden zoals Hiëropolis (Pamukkale) en Agamemnon Baden (Izmir-Balçova). Turkije heeft ongeveer 1.300 thermale bronnen en een aantal van deze bronnen zijn geïntegreerd in spa en wellness hotels van hoge kwaliteit. Deze kuuroorden worden bezocht door mensen die op zoek zijn naar ontspanning, maar ook voor mensen met spierpijn, reuma en chronische vermoeidheid. Ook worden hier continue nieuwe kuren ontwikkeld gericht op wellness, fitness, stressvermindering en anti-veroudering.

Het wellness toerisme in Turkije is verdeeld over vier regio’s. De eerste regio is Balıkesir, Bursa & Çanakkale. De tweede regio is Aydın, İzmir, Denizli & Manisa, de derde regio is Eskişehir, Kütahya, Afyon & Ankara. De laatst regio is Sivas, Kırşehir, Nevşehir & Niğde.

Enkele bekende thermale centra zijn Çesme, Balıklı Termal Merkezi, TUTAV Termal Tesisleri, Kizilcahamam, Sandıklı, Gönen, Kestanbol, Ilgın en Yalova.