logo_background
next previous

Bestemmingen van Zon, zee en ontspanning

alacati-square

Alaçatı

Alaçatı is een populaire bestemming voor windsurfers en ligt aan de zuidkust van het Çesme schiereiland. Met circa 330 dagen wind per jaar, zijn de condities bijna het hele jaar door ideaal.

Lees meer

Alanya

Alanya is de hoofdstad van de Turkse Rivièra en ligt aan de prachtige Middellandse Zee. Alanya heeft moderne hotels, talloze visrestaurants, cafés, clubs, bars en drie stranden met de ‘Blue Flag’ certificatie, het internationale milieukeurmerk voor schone stranden en zuiver zeewater.

Lees meer

Antalya

Antalya is de meest veelzijdige en complete stad van Turkije. Met een kleurrijk nachtleven, uitgestrekte stranden in het stadscentrum, culturele bezienswaardigheden, en het International Golden Orange Film Festival, heeft de stad een bijzondere aantrekkingskracht. Toeristen uit binnen- en buitenland komen hier om te shoppen en de gastronomie, geschiedenis en natuur te ontdekken.

Lees meer

Ayvalık

De Ayvalık eilanden liggen voor de kust van Ayvalık en zijn bereikbaar per auto en boot. Het grootste eiland, Alibey Adası, is bereikbaar via een verhoogde weg die het eiland met het vasteland verbindt.

Lees meer

Bodrum

Ooit stond in Bodrum het beroemde Mausoleum van Halicarnassus (4e eeuw voor Christus), een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen voor de charme van deze populaire bestemming.

Lees meer

Çeşme

Tachtig kilometer ten westen van Izmir ligt het schiereiland Çeşme. Het schiereiland wordt vrijwel geheel omgeven door de Egeïsche Zee en is een van de meest trendy strandbestemmingen van Turkije. Veel bekende Turken en welgestelden brengen hier hun vakantie door.

Lees meer

Fethiye

Dankzij de culturele rijkdom, natuurschoon en bijzondere ligging is Fethiye een van de mooiste toeristische centra van Turkije. De romantische stad ligt aan een baai in de Golf van Fethiye, met kleine en grotere eilanden tegen de achtergrond van groene dennenbossen. ’s Avonds is Fethiye een levendige stad met winkels en bars die tot laat

Lees meer

Izmir en de noordelijke Egeïsche regio

De Europese geschiedenis begon hier, in de Egeïsche regio, het hart van de antieke Griekse beschaving. Historici, filosofen, kunstenaars, medici en koningen leefden hier. Er zijn te veel antieke steden om ze allemaal in een reis te bezoeken, maar bezoekers van de regio mogen de belangrijkste steden niet overslaan.

Lees meer

Iztuzu strand

Het Iztuzu strand is een 4,5 kilometer lang zandstrand bij Dalyan in de provincie Muğla. Het strand is een smalle landtong, die een natuurlijke barrière vormt tussen de zoetwaterdelta van de Dalyan rivier en de Middellandse zee. Het strand staat bekend als een van de belangrijkste nestplaatsen van de karetschildpad (caretta caretta) in het Middellands

Lees meer

Kekova

Kekova is een eiland tussen Kaş en Demre. Kekova betekent tijmvlakte in het Turks en omvat het eiland Kekova, de dorpen Kaleköy en Üçağız en de drie antieke steden Simena, Teimussa (Üçağız) en Tersane. Kekova is uitsluitend per boot bereikbaar. Dagelijks vertrekken er talloze rondvaartboten naar Kekova en het pittoreske dorp Kaleköy. Aan de Baai

Lees meer