logo_background
next previous

Zon, zee en heel veel strand

Zon, zee & ontspanning homepage new picture header 

Bekijk meer foto’s

Met een kuststrook van meer dan 6.500 km en minstens 300 dagen zon per jaar, is Turkije een echte zonbestemming. Witte stranden, mooie baaien en grillige rotsen wisselen elkaar af. Combineer dat met lieflijke vissersdorpjes, levendige badplaatsen, een turkooisblauwe zee, lekker eten, talrijke bezienswaardigheden en je hebt een veelzijdig vakantieland. De Egeïsche Kust van Çanakkale tot Fethiye wordt gerekend tot de mooiste landschappen van Turkije. Hier liggen bekende badplaatsen als Kusadasi, Çesme, Bodrum, Marmaris, Fethiye en Dalyan. Daarna staat de kust bekend als de Turkse Rivièra met Antalya als grootste badplaats. De kust van Turkije heeft alles voor een relaxte strandvakantie.

shadow

Ontdek de Egeïsche kust, de Turkse Rivièra en de Zwarte Zeekust op de interactieve kaart. Zoek je favoriete bestemming en lees wat je er nog meer kunt beleven.

Vind jouw ultieme locatie


Must see’s

De Turkse kust is meer dan fijne all-inclusive hotels, veel zon en een heldere zee. Wie niet verder op ontdekking gaat, doet zichzelf te kort. De hele kuststrook is rijk aan historische steden, opgravingen en bijzondere natuur. Je hoeft niet ver te reizen om hier wat van te zien. Denk aan de Tempel van Apollo in Side, het amfitheater Aspendos, de Düden watervallen bij Antalya, de indrukwekkende opgravingen van Efesus, Troje of Pergamon.

Zon, zee & ontspanning homepage new picture Must see's

shadow

Een vakantie naar Turkije boeken?

Klik hier voor het overzicht van de reisorganisaties

shadow

Actief en avontuur profile

Actief & Avontuur

Wandelen, golf, mountainbiken, zeilen, duiken, raften…. Zomaar een greep uit de vele sportieve en avontuurlijke activiteiten in Turkije.

vertical_line
Natuur en cultuur profile

Natuur & Cultuur

Met 15 noteringen op de WereldErfgoedLijst van UNESCO en meer dan 30 locaties op de ‘wachtlijst’ is Turkije een geweldig land voor cultuur- en natuurliefhebbers.

vertical_line
Istanbul profile

Istanbul

Gelegen aan de Bosporus, deels in Europa deels in Azië, is Istanbul een bruisende metropool waar oost en west elkaar ontmoeten.