logo_background
next previous

Visa

Ik heb de Nederlandse nationaliteit. Heb ik voor Turkije een visum nodig ?

Mensen met een Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig. Deze is tegen betaling van 25 euro verkrijgbaar bij de grens/op het vliegveld. Ook kunt u voorafgaand aan de reis online een visum aanvragen via www.evisa.gov.tr/nl.

Ik ben niet in het bezit van de Nederlandse nationaliteit; heb ik voor Turkije een visum nodig?

Dit is afhankelijk van uw nationaliteit. Zie voor meer informatie www.konsolosluk.gov.tr en www.evisa.gov.tr/nl. U kunt ook terecht bij het Consulaat Generaal van Turkije in Rotterdam, www.turkishconsulate.nl.

Regulier visum Turkije ook na 1 november 2014 verkrijgbaar aan de grens 

Nederlandse reizigers kunnen ook na 1 november 2014 een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visum procedure. Het online e-Visa blijft verkrijgbaar via de officiële website www.evisa.gov.tr/nl/

Online visum aanvragen

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit heeft een visum nodig. In de loop van 2015 (exacte datum niet bekend) worden de visumsticker en -stempel geheel vervangen door het elektronische visum (e-visum). Het e-visum is verkrijgbaar via www.evisa.gov.tr/nl/ en kost $ 35 p.p. (ca. € 32).

Op deze website staat ook vermeld voor welke andere nationaliteiten het e-visum beschikbaar is. Het e-visum is zes maanden geldig, met een maximaal verblijf van 90 da­gen. Voor de betaling van het e-visum is een Mastercard of Visa credit/debit kaart nodig. Het aanvragen van een e-visum neemt ca. drie minuten in beslag.

Download stappenplan e-visum

Download hier de brochure die u door alle stappen van de aanvraag-procedure op de website leidt.

Instructiefolder_e-Visa_Turkije

Download Q&A

 Download hier de Q&A met veel voorkomende vragen over het e-visum.

QA_E-visum_icon