logo_background
next previous

Vervoer

Turkije is vanuit Nederland goed bereikbaar met verschillende luchtvaartmaatschappijen, zowel voor charter- als voor lijndienstvluchten. Turkish Airlines, KLM, Transavia.com en Pegasus Airlines verzorgen lijndienstvluchten tussen Nederlandse en Turkse bestemmingen. Daarnaast zijn er diverse chartermaatschappijen actief en bieden rechtstreekse vluchten naar bekende badplaatsen in Turkije.

De vliegtijd van Amsterdam naar Istanbul, de grootste luchthaven van Turkije, bedraagt 3 ½ uur. Naar Antalya is dit ongeveer 3 uur 45 minuten. Istanbul heeft twee luchthavens: de grootste is Atatürk International Airport (AIA) in het Europese deel van de stad. In het Aziatische deel ligt, wat verder van het centrum, Sabiha Gökcen International Airport.

Vanaf Istanbul zijn er regelmatig directe vluchten naar tientallen binnenlandse bestemmingen in Turkije. Een aantal badplaatsen aan de Egeïsche en de Middellandse Zee heeft ook internationale luchthavens die een directe lijn hebben met Schiphol.

Visum

Mensen met een Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig voor Turkije. Dit kost € 15 en is verkrijgbaar op het vliegveld (bij aankomst) en aan de grens. Het visum is ook online verkrijgbaar via www.evisa.gov.tr/nl/.

Douane reglementen

In 2005 zijn de douanereglementen veranderd, waardoor reizigers die een doorverbinding hebben eerst door de douane moeten, alvorens ze doorreizen naar hun eindbestemming. Aangezien u voor een binnenlandse vlucht opnieuw door de security moet gaan, is het raadzaam om geen tijd te verliezen op de luchthaven en meteen door te lopen naar de binnenlandse gate.

http://www.goturkey.com/en/flight