logo_background
next previous

Turkije-stand weerspiegelt de veelzijdigheid

03 jan 2018

Van Antalya tot Anatolië, van UNESCO WereldErfgoed tot ijsje

Meer dan ooit tevoren toont de stand van Turkije op de Vakantiebeurs de veelzijdigheid van het land. Het Turkije-paviljoen is dit jaar opgedeeld in verschillende sub-stands voor bestemmingen, zodat deze zich optimaal kunnen presenteren. De culturele rijkdom komt op de Vakantiebeurs goed tot uiting in een tentoonstelling rond alle 17 UNESCO Werelderfgoed sites die Turkije rijk is. Aparte aandacht is er voor het themajaar rond Troje in de regio Canakkale. Daarnaast is Turkish Airlines met een eigen stand aanwezig. De grote trekker is ongetwijfeld weer de Turkse ijscoman die het serveren van een ijsje tot een hilarisch schouwspel maakt.

De belangrijkste vakantiebestemmingen zijn te vinden in drie verschillende sub-stands waar de bezoeker een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden die de betreffende regio biedt. Dit zijn:
- Antalya en de Turkse Rivièra
- de Egeïsche kust met Marmaris, Bodrum, Izmir en Fethiye
- Anatolië met Cappadocië, Bursa, Pamukkale en Instanbul.

UNESCO Wereld Erfgoed
Ieder jaar wordt de UNESCO Werelderfgoedlijst uitgebreid met een of meer locaties in Turkije. Het meest recent zijn de historische plaatsen Aphrodisias en Ani aan de lijst toegevoegd. Andere
locaties in Turkije op de Werelderfgoedlijst zijn onder meer: het historische stadsdeel van Istanbul, de Grote Moskee en het ziekenhuis van Divrigi, Hattusa - de Hittische hoofdstad, Nemrut-berg, Xanthos-Letoön, de archeologische site van Troje, Göreme Nationaal Park en de rotsformaties van Cappadocië, Hierapolis-Pamukkale, het centrum van Safranbolu, de Selimiye Moskee in Edirne, de Neolitische opgravingen van Catalhöyük, de vesting van Diyarbakir, Pergamon en omgeving en de opgravingen van Efese bij Izmir.

De Vakantiebeurs vindt plaats van 10-14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op 9 januari zijn vakbezoekers welkom.

Turkije staat in Hal 8, stand B032-B020-A040-A026