logo_background
next previous

Turkije roept 2018 uit tot ‘het Jaar van Troje’

22 mrt 2018

Het Ministerie van Cultuur en Toerisme in Turkije heeft 2018 uitgeroepen tot het ‘Trojaanse jaar’. De historische stad werd in 1998 door UNESCO toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst en viert dit jaar de 20e verjaardag van deze erkenning als werelderfgoedsite in Canakkale. Het gehele jaar door vinden zowel in Turkije als in het buitenland diverse culturele, artistieke, sportieve en promotionele activiteiten, zoals theater, tentoonstellingen, sportwedstrijden en festivals plaats.


Het jaar van Troje logo © Turks Verkeersbureau

Troje
Deze wereldberoemde stad aan de Egeïsche zee dankt haar bekendheid aan het Trojaanse Paard, waarmee de Grieken de inwoners van de stad verrast zouden hebben tijdens de 10-jarige Trojaanse Oorlog. De stad werd tijdens haar 4000-jarig bestaan verschillende keren verwoest en weer opgebouwd. Naast de reconstructie van het Trojaanse Paard, kun je onder andere verdedigingsmuren, huizen, een theater en tempels bekijken.
Het hele land Turkije is rijk aan culturele bezienswaardigheden en indrukwekkende natuurgebieden. Deze nieuwe reeks past binnen het streven van het Turks Verkeersbureau om ook de cultuur- en natuurschatten van Turkije nadrukkelijker onder de aandacht te brengen. Steeds meer reisorganisaties nemen wandel- en fietsreizen in Turkije op in hun aanbod.


Het Trojaanse Paard © Turks Verkeersbureau