logo_background
next previous

Turkije opent grenzen voor Nederlandse reizigers en vakantieganers

25 jun 2020

Den Haag, juni 2020 - Turkije heeft per 12 juni 2020 de grenzen voor Nederlandse reizigers weer opengesteld en alle toegangsbeperkingen die waren ingevoerd vanwege Covid-19 opgeheven. Ook zijn er weer internationale vluchten mogelijk. Dit is door de Turkse overheid bekend gemaakt en betekent dat vakanties in Turkije weer mogelijk zijn. Wel is per 28 december 2020 een negatieve PCR test verplicht. Turkije geldt als een van de meest populaire bestemmingen voor Nederlandse zomervakanties.

De afgelopen weken heeft de toeristische sector in Turkije zich zorgvuldig voorbereid op een veilige en gezonde start van het toerisme. Zo is door vier ministeries een Gezond Toerisme Certificeringsprogramma opgesteld waarmee accommodaties, restaurants, vervoersbedrijven en andere organisaties of faciliteiten zich kunnen laten toetsen op maatregelen en zich kunnen laten certificeren. De procedures zijn in volle gang.

Reizigers naar Turkije krijgen een gezondheidscheck en dienen een aantal vragen van de luchtvaartmaatschappij te beantwoorden. Aan boord zijn mondkapjes verplicht. Aankomende passagiers worden bij aankomst op de luchthaven geobserveerd en getest indien zij symptomen vertonen. Bij een positief testresultaat wordt de reiziger in Turkije behandeld. Voor binnenkomende passagiers is geen quarantaine van toepassing. In Turkije wordt een veilige afstand van 1,5 m sterk aanbevolen, evenals het dragen van mondmaskers op drukke plaatsen zoals in het openbaar vervoer.