logo_background
next previous

Ministerie van Cultuur en Toerisme van Turkije organiseert derde ‘Tourism Council’

31 okt 2017

'Toekomstige promotiestrategie toerisme Turkije vastgesteld’

Het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme organiseert van 1-3 november de derde zogeheten ‘Tourism Council’ congres. Tijdens deze vergadering wordt de huidige situatie en stand van zaken van de Turkse reissector geëvalueerd en de toekomstige promotiestrategie van het toerisme in en naar Turkije vastgelegd. Dertien subcommissies buigen zich over evenveel thema’s waaronder accommodatie, inkomend toerisme, infrastructuur, PR en marketing, innovatie en productvernieuwing. De uitkomsten van deze sessies worden vastgelegd in een eindrapport dat als uitgangspunt zal dienen voor de toekomstige groei en promotie van Turkije als vakantieland. De bijeenkomst vindt plaats in Ankara en er nemen 325 delegatieleden aan deel.

‘Eerdere Tourism Councils werden georganiseerd in 1998 en 2002 maar de uitkomsten van deze derde versie zullen de fundamenten leggen voor de nieuwe strategische beleidsplanen hoe wij Turkije de komende jaren als vakantiebestemming gaan profileren’, aldus Senem Arslan, directrice van het Turks verkeersbureau in Nederland.

De dertien subcommissies zullen hun advies uitbrengen over de volgende onderwerpen: toerismebeleid, destinatiemarketing, productvernieuwing en duurzaamheid, milieu, planning en infrastructuur, investeringen en financiering, accommodaties, reisbureaus en vervoer, PR en marketing, innovatie en digitalisering, toeristisch onderwijs, werving en gidsen, gemeenten, inkomend toerisme en gastronomie.

Bij zijn aanstelling afgelopen augustus kondigde Prof. Dr. Numan Kurtulmuş - de nieuwe minister van Cultuur en Toerisme – reeds een ambitieuze doelstelling aan: wereldwijd moet Turkije in 2023 groeien naar 50 miljoen toeristen.

Pamukkale_copyright Turks Verkeersbureau