logo_background
next previous

Ballonvaarders vanuit de hele wereld naar Cappadocië voor het eerste International Cappadocia Balloon Festival

01 jul 2019

Van 3-7 juli 2019 verwelkomt Cappadocië in Turkije meer dan 120 heteluchtballonnen vanuit de hele wereld voor het eerste International Cappadocia Balloon Festival. De blauwe luchten van Cappadocië zijn de enige plaats ter wereld waar meer dan 120 hete luchtballonnen tegelijkertijd de hemel kleuren. Daarnaast zijn er tijdens het festival 21 luchtballonnen met bijzondere vormen (zoals stripfiguren) en opvallende patronen te bewonderen.

Cappadocië, dat door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, vormt dit jaar het decor van een spectaculair en kleurrijk schouwspel. Tal van internationale ballonvaarders grijpen hun kans om deel uit te maken van dit indrukwekkende evenement. Iedere ochtend zijn er vier shows en ’s avonds nog eens twee. Het morgenrood wordt aanvullend gekleurd met 150 luchtballonnen, terwijl in de speciale avondshow 21 ballonnen in allerlei bijzondere vormen schitteren.

Het festival is een spraakmakende belevenis voor allerlei bezoekers, jong en oud, dankzij het indrukwerkkende panorama en een veelzijdig programma met concerten, nachtshows, culinaire belevingen en andere festiviteiten. De piloten van de ballonnen met een aparte vorm creëren gezamenlijk een unieke luchtvoorstelling.

Meer dan 50 ballonvaarders uit tal van landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, Polen, Zwitserland, Indonesië, Engeland, Slowakije, Frankrijk, Japan, Mexico en Turkije geven acte-de-présence in Cappadocië.

Het eerste International Cappadocia Balloon Festival wordt een kleurrijk schouwspel en belooft spectaculaire beelden op te leverenl.

Over Turkije

Gelegen in het Middellandse Zeegebied en de verbinding vormend tussen het Europese en Aziatische content die door de Bosporus worden gescheiden, is Turkije een bijzondere bestemming die vorig jaar zo’n 40 miljoen toeristen verwelkomde. Het land was altijd al een centrum van culturele interactie en strekt zich uit in verschillende klimaatzones. Vandaag de dag inspireert Turkije haar bezoekers met een rijke geschiedenis, natuur en veelzijdige gastronomie die de diversiteit van de civilisaties door de eeuwen heen weerspiegelt. Turkije ligt op een kruispunt van culturen en heeft daardoor een goed gevoel voor kunst en mode, dit komt tot uiting in een bijzondere mengeling van traditie en modernisme, maar ook in het dynamische shopping- en entertainment aanbod dat bezoekers van over de hele wereld trekt.

Meer over Turkije op www.hometurkey.com of welkominturkije.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie of fotomateriaal:
Gerdri ten Dolle, CommuniGate, info@communigate.nl, 070 3388325