logo_background
next previous

Natuur & Cultuur Brochures

Bekijk hier de verschillende brochures over Turkije:

Webmagazine

Laat u inspireren voor een bezoek aan Turkije. Lees meer over de bruisende stad Istanbul en de 11 UNESCO Werelderfgoed sites, waaronder de kalksteenterrassen van Pamukkale en sprookjesachtig Cappadocië. Of ga mee op virtuele reis op een authentieke gulet. Ook gastronomie, hammam, natuur en kunst & cultuur komen aan bod. 

Algemene brochures

Turkije is een land met duizenden bijzondere bestemmingen. Dit boek laat lezers kennis maken met de minder bekende kant van Turkije. Hier kreeg de Europese cultuur voor het eerst vorm. Of het nu gaat om oudste steden, de vroegste beschavingen of de eerste christenen; Turkije is het land waar onze voorouders letterlijk voor de eerste keer geschiedenis schreven.

Met trots presenteren wij Turkije: een land boordevol verrassingen. Naast prachtige zon-, zee- en strandbestemmingen heeft ons land nog veel meer te bieden.
Lees in deze brochure de reisverhalen over bruisende steden, de heerlijke keuken, de ongekende schoonheid van de natuur en de rijke cultuur. Samen met de alom bekende Turkse gastvrijheid is Turkije een vakantiebestemming om je snel thuis te voelen. Laat je inspireren en kom binnenkort ons land zelf ontdekken.

Regio’s

De okerkleurige hoogvlakte van Centraal-Anatolië, doorsneden met ravijnen en gedomineerd door vulkanische bergen, vormt het hart van Turkije. De kale, glooiende steppen met graanvelden en populierenbossen vormen een landschap dat wordt gekenmerkt door een overweldigende leegte.

In Antalya steekt het met dennenbomen begroeide Taurusbergte zich diep in de schitterende zee. Dit gebergte vormt bij Antalya een grillige kustlijn met puntige rotsen en verlaten inhammen.

Het Taurus gebergte dat parallel loopt aan de zuidgrens van Turkije, en het zwarte zee gebergte in het noorden komen hier samen en vormen met een indrukwekkend gebergte de oostgrens van Turkije.

De regio Zuidoost-Anatolië heeft een rijke geschiedenis en culturele erfenis, wat duidelijk te zien is aan de schitterende historische sites. De geschiedenis van deze regio begint rond 7000 v. Chr. in de nieuwe steentijd.

Het levendige groen van de Zwarte zeekust van Turkije is een verrassing voor mensen die denken dat het binnenland slechts een barre steppe is.

Istanbul strekt zich uit over twee continenten, Europa in het westen en Azië in het oosten. De Bosporus stroomt door het hart van de stad en verbindt de Zwarte Zee, de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn met elkaar.

De Egeïsche kust is een van de mooiste landschappen van Turkije. Deze schitterende kust aan de staalblauwe Egeïsche zee telt een oneindig aantal maagdelijke stranden, omgeven door olijfgaarden, rotsformaties en naaldwouden.