logo_background
next previous

Shopping malls

5 Shopping Mall BREED

In een stad met de omvang van Istanbul zijn de shopping mogelijkheden eindeloos. Behalve mooie winkelstraten, heeft de stad ook nog eens een keur aan moderne shoppingmalls, met als nieuwste aanwinsten Zorlu Center en Istinye Park. Hier vind je werkelijk alles onder één dak, van winkels tot spa’s en van restaurants tot bioscopen. Een bezoekje aan de mall is een uitje op zich en vooral in het weekend is het er gezellig druk. Vriendengroepen ontmoeten elkaar voor een film of om wat te eten, vriendinnen gaan samen naar de spa en stoere mannen kijken voetbal in een sportbar. Er is zoveel te doen dat je haast zou vergeten dat je er ook nog kunt winkelen.

Istinye Park ligt best een stukje buiten het centrum van de stad en ook de andere malls zijn vaak een eindje reizen. Het gemakkelijkst is een taxi te nemen, de chauffeur kent de namen en de locaties van de grote winkelcentra gegarandeerd.
Behalve Istinye Park, dat in het noorden van Istanbul ligt, zijn ook Akmerkez in Etiler, Cevahir in Sisli en Galleria in Ataköy fijne winkelcentra om een middag of avond door te brengen. Het zijn de nieuwe ‘Grand Bazaars’ van de stad en net als in die oude, ben je hier al snel de tijd vergeten door het enorme aanbod. Eigenlijk blijf je bijna altijd langer dan gepland, al is het maar omdat je na de spa ook nog even de nieuwste film wilde kijken. In 3d.