logo_background
next previous

Shoppen in Istanbul: elke avond koopavond

shopping

Koopjes jagen op de Grand Bazaar, luxe merken winkelen in Europa én Azië̈ of gewoon wat rondslenteren op zoek naar leuke boetiekjes. Istanbul heeft zoveel te bieden dat de ware shopliefhebber meteen langer wil blijven. Gelukkig zijn de winkels lekker lang open, zodat je er elke dag het maximale uit kan halen.


Istanbul Shopping Fest

Wie echt van winkelen houdt mag het eigenlijk niet missen: het Istanbul Shopping Fest. Rond de maand juni staat de stad drie weken lang in het teken van koopjes jagen! Een groot aantal winkelstraten, malls en boetieks doen mee aan het festival. Dat is goed nieuws, want bij alle deelnemende zaken kun je tijdens het Shopping Fest belastingvrij winkelen. Ook de bezienswaardigheden van de stad doen mee aan de feestelijke sfeer door twee uur langer open te blijven dan normaal. Een fijne manier om je zomergarderobe in te slaan.
Een kleine greep uit de shopping mogelijkheden in Istanbul:

  

1 Galata UITGELICHTBoetiekjes in Galata

Istanbul is een echte modestad, compleet met fashionweek, eigentijdse designers en uiterst trendy geklede bewoners. Wil je met mooie kledingstukken thuiskomen die in Nederland zeker niemand heeft? Dan zijn de boetiekjes in Galata een aanrader. In deze wijk kom je veel winkels tegen met vaak door de eigenares zelf ontworpen kledingstukken.

Lees meer


2 Istiklal Caddesi UITGELICHTIstiklal Caddesi

De Istiklal Caddesi is een bekende, 3 km lange winkelstraat in het Europese deel van Istanbul op loopafstand van het Taksimplein en de wijk Galata. Hier vind je winkels van grote mode-ketens, maar ook van Turkse merken die in Nederland minder bekend zijn. De brede straat biedt een mooie mix van winkels, bioscopen, restaurants en cafés. 

Lees meer


3 Exclusief shoppen Istanbul UITGELICHTExclusief shoppen

Exclusief shoppen kan natuurlijk ook in Istanbul, zowel aan de Europese als aan de Aziatische kant. In de luxe wijk Nisantası, in Europees Istanbul, liggen de Abdi Ipekci Caddesi en de Atiye Sokak. Beide straten zijn gevuld met prachtige winkels van luxe merken als Gucci, Prada en Louis Vuitton.  
Foto: © TVB Thijs Heslenfeld

Lees meer  


4 Markt Istanbul UITGELICHT (copy)Naar de markt

Op zoek naar souvenirs? Dan is de Grand Bazaar een uitstekend startpunt. Smalle straatjes, duizenden winkeltjes en welvende koepels... Een wandeling over de Grand Bazaar is een onvergetelijke ervaring. De overdekte markt is al bijna zeshonderd jaar oud, maar in al die jaren nauwelijks veranderd. Lantarens fonkelen je tegemoet, tapijten worden in alle talen aangeboden en ook sieraden, lederwaren en stoffen zijn er in overvloed.
Foto: © TVB Thijs Heslenfeld

Lees meer


5 Shopping Mall Istanbul UITGELICHTShopping Malls

In een stad met de omvang van Istanbul zijn de shopping mogelijkheden eindeloos. Behalve mooie winkelstraten, heeft de stad ook nog eens een keur aan moderne shoppingmalls, met als nieuwste aanwinsten Zorlu Center en Istinye Park. Hier vind je werkelijk alles onder één dak, van winkels tot spa’s en van restaurants tot bioscopen. 
Foto: © TVB Thijs Heslenfeld 

Lees meer


6 Design UITGELICHT (copy)Design voor thuis

Voor designliefhebbers is er nog een mooie stop te maken in de stad: Addresistanbul. Dit interieurdesign-winkelcentrum ligt in Sisli. Behalve hippe interieurwinkels zijn er tentoonstellingen en natuurlijk cafés en restaurants.
Foto: © Turks Verkeersbureau Imeanit

Lees meer