logo_background
next previous

Nightlife

0 Nightlife INTRO © Thijs Heslenfeld


Op stap in de stad

Een avond bijpraten in een knus restaurantje, meezingen met lokale hits of tot in de kleine uurtjes dansen aan de Bosporus? Istanbul is na zonsondergang net zo’n bruisende stad als overdag!

Hoe een avond op stap in Istanbul eruit ziet is helemaal afhankelijk van waar je
in de stad bent. Je kunt het zo exclusief of traditioneel maken als je zelf wilt. Omdat er in bijna elke wijk wel wat te beleven valt, is het een goed idee om eerst eens de omgeving van je hotel te verkennen. Waarschijnlijk kom je al snel gezellige tentjes tegen, waar jong en oud samen genieten van goede muziek en een drankje. Uitgekeken in je ‘eigen’ buurtje? Een aantal uitgaanstips op een rij:433 Approved Unbranded
Traditioneel meezingen

Na of tijdens het eten in een traditioneel restaurant kunnen ze opeens aan je tafel verschijnen: muzikanten! Ze spelen Turkse ‘hit-classics’ en iedereen zingt al snel mee. Het maakt niet uit dat je de woorden niet kent – of zelfs niet verstaat – de sfeer zit er meteen goed in en de avond kan niet meer stuk. 
Foto: © Turks Verkeersbureau Imeanit
Lees meer


2 Moderne hits © Turks Verkeersbureau Imeanit UITGELICHTModerne hits

Istanbullieten zijn dol op live muziek. Niet alleen traditionele Turkse hits, maar ook moderne toppers kun je hier naar hartenlust meezingen. Door de hele stad zijn barretjes en cafés te vinden waar wordt opgetreden, soms gewoon buiten. In de straatjes van Beyoğlu wordt het in het weekend gezellig druk. In Sultanahmet is altijd veel te doen en ook in Beşiktaş is het goed toeven.
Foto: © Turks Verkeersbureau Imeanit
Lees meer


3 Club UITGELICHTMooie clubs

Qua uitgaansleven kan je in Istanbul werkelijk alle kanten op. Wie de hele nacht wil dansen in de mooiste luxe clubs, gaat naar Ortaköy. In deze wijk aan het water vlak bij de Bosporusbrug kijk je je ogen uit. Er is een hele rij exclusieve clubs te vinden, waar je vaak ook kunt eten. Het decor is chique, de bezoekers prachtig gekleed en de muziek een mix van Turkse en internationale artiesten. 

Lees meer  


4 Lucht © Thijs Heslenfeld UITGELICHTDe lucht in

In een stad met veel hoogbouw is het niet verwonderlijk dat je voor sommige bars, restaurants en clubs de hoogte in moet. Verschillende wijken hebben een aantal penthouses en dakterrassen omgetoverd tot plekken om de nacht op een spetterende manier te vieren. 
Foto: © Thijs Heslenfeld
Lees meer