logo_background
next previous

Mezze, de lekkerste hapjes

3 Mezze © Turks Verkeersbureau Imeanit BREED

Een enorm dienblad vol kleine schaaltjes die allemaal gevuld zijn met iets lekkers. Humus, auberginepuree, gevulde wijnbladeren, salades, witte kaas, yoghurt- dips... En dat zijn alleen nog maar de koude mezze. Als je er een aantal uitkiest komt de ober even later vaak ook nog wat warme hapjes brengen: kaasrolletjes, vlees- en groentepasteitjes. Alles wordt geserveerd met heerlijk vers brood, zoveel je maar wilt. Voor een etentje in een traditioneel Turks restaurant kun je maar beter trek hebben, want de tafel vult zich snel. De mezze, of hapjes, kun je eten bij een glaasje raki, de lokale anijslikeur, of als voorgerecht. De hoofdgerechten, waaronder verse zeebaars, kebabs en ovenschotels, zijn namelijk ook allemaal om je vingers bij af te likken. Bij het eten wordt ook vaak de lokale yoghurtdrank ayran of kruidendrank şalgam gedronken.
Goed eten is ontzettend belangrijk in Turkije. Dat merk je aan de aandacht voor detail, de uitstekende service en de chefs die vol trots de ene na de andere lekkernij bereiden.

Foto: © Turks Verkeersbureau Imeanit