logo_background
next previous

Belangrijkste Wijken

3 Nisantası BREED

Istanbul is opgedeeld in verschillende wijken. Iedere wijk heeft een eigen karakter en zelfs verschillende (culinaire) specialiteiten. Wie meerdere dagen te besteden heeft in Istanbul, gaat iedere dag op avontuur in een andere wijk. De volgorde maakt in principe niet uit. Houd er alleen rekening mee dat sommige musea op maandag gesloten zijn. Het is ook leuk om de verschillende wijken te bezoeken op de dag dat er markt is.

De belangrijkste wijken in Istanbul zijn:


1 Sultanahmet UITGELICHTSultanahmet – het historische centrum

Sultanahmet is zo bijzonder dat UNESCO de hele wijk op de Werelderfgoedlijst plaatste. Een absolute must visit dus, waar je wel een dag voor uit kunt trekken om er op je gemak van te genieten. Er is zoveel te zien, dat het misschien wat lastig is om te bepalen waar te beginnen. Het goede nieuws is dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt.
Foto: © Turks Verkeersbureau

Lees meer


2 Beyoglu Istanbul UITGELICHTWinkelen en wandelen in Beyoğlu

De wijk Beyoğlu ligt maar een brug van Sultanahmet, maar is toch een heel andere wereld. Hier vind je moderne winkelstraten vol trendy cafés, brede lanen vol imposante gebouwen en kleine slingerstraatjes vol leuke buitenbarretjes. Perfect om te winkelen, uit te gaan of gewoon een beetje te slenteren.
Foto: © Thijs Heslenveld

Lees meer3 Nisantası Dolmabahce UITGELICHTNişantaşı & Beşiktaş

Beşiktaş is één van de oudste stadsdelen van Istanbul. Inmiddels worden ook de naastgelegen dorpen tot de deelgemeente Beşiktaş gerekend. Vooral in dit deel, dat zich uitstrekt langs de Bosporus, vind je het ‘exclusieve’ Beşiktaş. Denk daarbij ook aan de kades met de beste nachtclubs en restaurants van de stad en de prachtige paleizen en hotels.

Lees meer  


4 Aziatisch deel - Leander toren UITGELICHTAziatisch Istanbul

Over de brug, met de veerboot of via de metrotunnel Marmaray: in Istanbul reis je zo van Europa naar Azië. Het historische stadsdeel ligt aan de Europese zijde van de stad, op het Aziatische (ofwel Anatolische) deel vind je eveneens tal van culturele bezienswaardigheden, musea, parken en restaurants.
Foto: © Turks Verkeersbureau

Lees meer


247 Approved UnbrandedRond de Bosporus

Je kunt eigenlijk wel stellen dat de Bosporus het stralende middelpunt van Istanbul is. Aan de ene kant is het Europa, aan de andere kant Azië. Daar tussen ligt de Bosporus die de Zwarte Zee met de Zee van Marmara verbindt. De zeestraat is onlosmakelijk met Istanbul verbonden. 
Foto: © Turks Verkeersbureau Imeanit 

Lees meer