logo_background
next previous

Vijf redenen voor een herfst in Turkije

001 Yerebatan Sarnıcı (2013) Umut ÖZDEMİR © Turks Verkeersbureau kopie 

Jo-Janneke: Vijf redenen voor een herfst in Turkije 

De herfst is begonnen en de koude dagen staan om de hoek. In Turkije, het land van turquoise aan de Middellandse Zee, is de herfst met haar milde temperaturen een aangenamere periode dan hier in Nederland. Daarnaast is het een prachtig land op slechts drie uur vliegen hier vandaan, dat een echt vakantiegevoel teweegbrengt. Met mooie natuur, goed weer en gastvrije mensen heeft Turkije voor zowel jong als oud genoeg te bieden. Hier vijf redenen waarom Turkije een ideale herfstbestemming is: 

Pamukkale_copyright Turks Verkeersbureau_scaled 

1. Mooie natuur

De Turkse natuur kent vele gezichten, van helderblauwe wateren met uitgestrekte stranden tot aan groene bergen met hoge rotsen. De stranden aan de Egeïsche- en Middellandse Zee geven je het gevoel dat je aan de andere kant van de wereld zit. Maar ook de indrukwekkende rotspartijen van Cappadocië en het prachtige landschap bij Pamukkale zijn zeker een bezoek waard.

Foto: © Turks Verkeersbureau

Murat_bey 

2. Lekker weer

In de herfst zijn de temperaturen in Turkije aangenamer dan in Nederland en is er nog veel kans op zon. De herfst is de ideale periode voor zowel een ontspannen als een actieve vakantie. Zo is Antalya met een gemiddelde van 14 zonuren per herfstdag een heerlijke bestemming voor een nazomerse strandvakantie. 
 
Foto: © Turks Verkeersbureau
 
 
 

Mahalle_neighborhood_Imeanit 

3. Gastvrijheid

De Turkse bevolking staat bekend om de enorme gastvrijheid. Het delen van eten met anderen, bekend of onbekend, is een eeuwenoude traditie. Het komt dan ook regelmatig voor dat je uitgenodigd wordt door de lokale bevolking voor een kopje Turkse thee. Er bestaat geen betere manier om de Turkse cultuur te proeven. Onderling is de bevolking ook erg gastvrij: vrienden, familie, buren en kennissen komen vaak bij elkaar om te genieten van een vers bereide maaltijd.

Foto: © Turks Verkeersbureau

 

Meze 

4. Traditioneel eten en drinken 

De keuken van Turkije behoort volgens fijnproevers tot de beste ter wereld. Het gebruik van verse en lokale ingrediënten is kenmerkend, evenals de speciale bereidingswijze van traditionele gerechten, zoals mezze (kleine hapjes en gerechten), mals lamskebap, rijk gevulde mosselschelpen en de populaire zoete baklava. Daarnaast is Turkije van origine een ‘koffieland’, de Turken zijn dan ook gespecialiseerd in het zetten van het beste kopje koffie: sterk en met veel aroma.

Foto: © Hans Avontuur

Turkse_koffie 

5. Goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast de mooie stranden, het lekkere eten, de gastvrijheid en het warme weer is de prijs-kwaliteitverhouding ook een reden om de herfst in Turkije door te brengen. De gemiddelde prijzen in de horecagelegenheden liggen een stuk lager dan in Nederland en de rest van Europa. Ondanks de lage prijs doet de kwaliteit zeker niet onder. De prijs-kwaliteitverhouding ligt erg hoog.

Foto: © Hans Avontuur