logo_background
next previous

Antalya

Pic_03

Marina: Ontspanning en cultuur rond Antalya 

Marina de Graaf deed mee aan de ‘Mijn Turkije’ Facebook actie van het Turks Verkeersbureau. Met de keuze van de culinaire foto en de motivatie “Heerlijk eten, zoals icli kofte, lahmacun en baklava! En ondertussen genieten van het heerlijke weer en de prachtige omgeving” won zijn een verblijf in Antalya voor twee personen.

Prijswinnaars_02 

Op naar Antalya

Op tweede kerstdag was het zover, samen met een vriendin ging ik naar Antalya voor een mini relax vakantie. En dat is helemaal goed gekomen dankzij de vriendelijke mensen, het fantastische hotel, de mooie omgeving en het zalige eten. We verbleven in het Ramada Plaza Antalya, een 5* hotel van alle luxe voorzien. Met zijn 9 verdiepingen met kamers en nog meer verdiepingen met onder andere wellness en een gezellige lobby, is dit een immens en indrukwekkend gebouw. Je voelt je hier vanaf de eerste dag thuis, mede dankzij het vriendelijke en behulpzame personeel. Sla ook zeker een behandeling in het wellness gedeelte niet over, het is een absolute aanrader tijdens een relaxte vakantie.

Omdat wij tijdens de winterperiode in Antalya verbleven, liet het weer een beetje te wensen over. Oké we mogen zeker niet klagen met 18 graden, waarbij je prima in een vestje rond kan lopen. Maar er waren ook de nodige regenbuien en ook de wind blies soms flink hard om zich heen. Hoe Antalya is als zonbestemming inclusief strand kan ik jullie dus niet vertellen, maar dat het een prima uitvalsbasis is om even helemaal tot rust te komen dat kan ik jullie wel mededelen.

Aspendos_03 

Shoppen & cultuur

Ga bijvoorbeeld shoppen bij de het grootste winkelcentrum van Antalya, Mark Antalya. Dit nieuwe winkelcentrum van 4 verdiepingen heeft alle standaard winkels van mango tot H&M, maar ook wat meer in Nederland onbekende kledingwinkels. Hier kan je zeker een middagje vullen. 

Ben je meer van cultuur dan zit je in Antalya ook zeker goed. In de omgeving bevinden zich meerdere prachtige ruïnes uit de Griekse tijd. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Perge, een oude Griekse stad waar je nog prachtige overblijfselen van deze stad kan zien. Of ga naar Aspendos een Grieks-Romeinse stad met het best bewaarde Romeinse Theater uit de oudheid. Ook in de kustplaats Side zijn nog verscheidene resten te vinden van de Grieks-Romeinse tijd. In de zomermaanden is Side een echte toeristische plaats die ongetwijfeld enorm bruist, in de wintermaanden is het er een stuk rustiger.

Keuken_02 

De Turkse keuken

Het Turkse eten is mij enorm goed bevallen. De gehaktballen of hamburgers zijn enorm sappig en totaal niet droog, het is heerlijk gekruid en ik kon er geen genoeg van krijgen. De Turkse keuken is een mix van verschillende invloeden en ze maken gebruik van vele kruiden en specerijen. Maar pas op voor de rode smeerseltjes, die zijn vaak erg pittig, dus begin met een klein beetje en neem geen hele eetlepel zoals mijn tafelgenoot, want dat wordt een aantal glazen water achterover slaan om weer enigszins bij te komen.

Antalya is dus ook in de wintermaanden het bezoeken waard.