logo_background
next previous

Blogs

001 Yerebatan Sarnıcı (2013) Umut ÖZDEMİR © Turks Verkeersbureau kopie

Jo-Janneke: Vijf redenen voor een herfst in Turkije

Niet alleen in de zomer is Turkije een prachtige vakantiebestemming, maar ook in de herfst is het heerlijk vertoeven. Jo-Janneke schreef vijf redenen op waarom juist de Turkse herfst ideaal is.  >>> Lees meer

Ballonvaart Cappadocië copyright Turks Verkeersbureau KOPIE

Erik: Het avontuurlijke wereldwonder Cappadocië

Het prachtige landschap van Cappadocië heeft zo veel moois te bieden. Erik van Erp van Around the Globe Reisjournaliste is er geweest en vertelt hier zijn beleving van het, zoals hij het noemt, 'onaardse landschap'. >>> Lees meer

01_karakoy

Harmke: 5x Culinair Istanbul

Reisjournaliste Harmke Kraak ging mee op persreis naar Istanbul. Hieronder  5 culinaire tips: van Turkse koffie tot verse vis. >>> Lees meer

Header_blog

Yvette: 5 Hotspots in Istanbul die je echt niet mag missen

Tuurlijk ga je naar de Blauwe Moskee, de brug die de twee werelddelen verbindt en het Topkapı Paleis. Buiten die toeristische toppers is er nog zoveel te zien. Yvette Bax, hoofdredacteur van Metro reizen, onthult welke vijf spots mag je echt niet missen als je een beetje wil hangen in Istanbul. >>> Lees meer

Pic_03

Marina: Ontspanning en cultuur rond Antalya

Marina de Graaf deed mee aan de ‘Mijn Turkije’ Facebook actie van het Turks Verkeersbureau. Met de keuze van de culinaire foto en de motivatie “Heerlijk eten, zoals icli kofte, lahmacun en baklava! En ondertussen genieten van het heerlijke weer en de prachtige omgeving” won zij een verblijf in Antalya voor twee personen. >>> Lees meer

Goksu_blog

Nell: Göksu, de hemelse wateren van Istanbul

Volkskrant-journaliste Nell Westerlaken bezocht Istanbul voor haar onderzoek naar reizende vrouwen in de 19de eeuw. 

Het mooie van Istanbul: als je de stadse drukte wilt afschudden, hoef je maar op een veerboot te stappen aan de voet van de Galatabrug. De stoffige stadswind maakt meteen plaats voor een verse bries. Eenmaal los van de kade word je opgenomen in een wereld van manoeuvrerende schepen, woelig water en brutale zeemeeuwen. Hengelaars op de bruggen, hengelaars langs de waterkant. En waar je ook vaart, het uitzicht is panoramisch. >>> Lees meer

kursunlu_waterval

Esther: Met de auto door Turkije, een aanrader!

Onlangs was ik op vakantie in het plaatsje Kumköy, vlak bij Side. De temperatuur was aangenaam en de zon scheen volop. Kortom ideale omstandigheden om er een dag op uit te gaan met de auto. Al in Nederland kwam het huren van een auto ter sprake. Vragen die naar boven kwamen waren ‘Is het wel veilig om een auto te huren?’ en ‘zijn de wegen in Turkije wel goed?’. Een kennis die het land goed kent, verzekerde mij... >>> Lees meer


phrygian_way

Kyra: Verborgen schatten ontdekken op de Phrygian Way

Blijkbaar kunnen Turken beter bidden dan Nederlanders. Gisteren kregen we een lift van de iman uit het dorpje Kümbet die vertelde dat het de laatste tijd zó droog was geweest dat de boeren nu voor regen gingen bidden. Enigszins schuldbewust baden wij die nacht in ons tentje voor zon. Afijn, in de stromende regen betraden wij de volgende ochtend het Yazilikaya plateau met het monument van de legendarische koning Midas. >>> Lees meer


amsgerecht_in_aardenwerk_pot

Esther: Turkse keuken - meer dan kebab

Kebab, köfte en baklava zijn wellicht de meest bekende gerechten, maar de Turkse keuken heeft veel meer te bieden. Sterker nog, de Turkse keuken vormt samen met de Franse en Chinese keuken de drie klassieke wereldkeukens. Tijdens mijn laatste vakantie aan Turkije werd weer eens duidelijk dat deze keuken een veel te beperkte reputatie heeft. Geheel onterecht. Gedurende het verblijf werden mijn medereizigers keer op keer verrast door de hoogstaande kwaliteit en diversiteit van de Turkse keuken, waardoor zij nu kunnen beamen dat deze veel meer is dan kebab. Laatstgenoemde is overigens... >>> Lees meer


oud_koffiehuis 

Esther: Turkse koffie is een kunst

Turkse koffie, wie kent het niet? Deze uiterst fijn gemalen koffie, veelal met suiker, wordt heel de dag door gedronken uit kleine kopjes. Wist je trouwens dat Turkse koffie in 2013 door UNESCO is uitgeroepen tot immaterieel werelderfgoed? Reden genoeg om eens in de geschiedenis en het gebruik van Turkse koffie te duiken. >>> Lees meer