logo_background
next previous

Kekova

Kekova liggend

Kekova is een eiland tussen Kaş en Demre. Kekova betekent tijmvlakte in het Turks en omvat het eiland Kekova, de dorpen Kaleköy en Üçağız en de drie antieke steden Simena, Teimussa (Üçağız) en Tersane. Kekova is uitsluitend per boot bereikbaar. Dagelijks vertrekken er talloze rondvaartboten naar Kekova en het pittoreske dorp Kaleköy. Aan de Baai van Tersane kunt u een verzonken stad observeren, terwijl u in het dorp Kaleköy het (waarschijnlijk) kleinste antieke theater ter wereld kunt aanschouwen. De zeven rijen van het theater bieden plaats aan precies 300 personen.

De schoonheid en charme van het gebied staan garant voor een geslaagd verblijf. Het is daarom een populaire locatie voor zeilers en de Blue Voyage. Deze vredige plek wordt gekenmerkt door zijn historie, heldere turquoise water, zon, eilanden en ongerepte natuur.

Ook actieve reizigers worden getrakteerd op een bijzondere watersportactiviteit: zee-kajakken door de verzonken stad. Zittend in een kajak glijdt u over de verzonken stad met antieke kruiken op slechts vier meter diepte. De tocht voert vervolgens verder over de lagune naar de open Middellandse zee, langs verlaten baaitjes en mooie stranden. Meer info: www.lycianturkey.com