logo_background
next previous

Fethiye

fethiye_83528353

Dankzij de culturele rijkdom, natuurschoon en bijzondere ligging is Fethiye een van de mooiste toeristische centra van Turkije. De romantische stad ligt aan een baai in de Golf van Fethiye, met kleine en grotere eilanden tegen de achtergrond van groene dennenbossen. ’s Avonds is Fethiye een levendige stad met winkels en bars die tot laat in de nacht geopend zijn

Fethiye heeft zelf geen strand, maar de stad ligt vlakbij het meest paradijselijke strand van Turkije. De blauwe lagune Ölydeniz is een lust voor het oog. Een van de beste plaatsen ter wereld als je even niets anders wilt doen dan lekker relaxen in een oogverblindende omgeving.

Wie iets van de kust en eilanden wil zien,  boekt een boottocht. De meest bekende tocht is de twaalf eilanden trip,  ideaal voor een ontspannen dagje langs de mooiste eilanden en inhammen van de baai. Tijdens de tussenstops wordt er geluncht en is er gelegenheid om te zwemmen.

Vlindervallei

De Vlindervallei is een ander hoogtepunt van een reis naar Fethiye. De naam van de vallei komt van de Jarsey Tiger vlinders, die hier van juni tot september rondvliegen. De vallei is per boot bereikbaar vanuit Ölüdeniz. Het hele jaar door stroomt het heldere water van de vallei door de glinsterende kiezelstenen en langs de oleanderstruiken.

Vanaf de Bababerg (1.969 meter), kijk je direct uit op het strand en kun je deltavliegen.