logo_background
next previous

De Zwarte Zee regio

zwarte-zeekust-bij-akccakale

De Zwarte Zee regio is een natuur- en cultuurgebied op zich. In het voorjaar zijn de glooiende weides op de heuvels bedekt met een tapijt van wilde bloemen. In het vochtige klimaat groeit een grote verscheidenheid aan gewassen zoals thee, tabak, maïs en hazelnoten. De aantrekkingskracht van dit gevarieerde landschap is enorm bij zowel natuurliefhebbers en bergbeklimmers als bij kano vaarders en mountainbikers.

Het Kaçkar gebergte is een van deze landschappen met een grote biodiversiteit. Er zijn omvangrijke gebieden met altijd groene bossen, zomerweiden waar ooit kuddes stieren graasden, drie gletsjers en vele gletsjermeren. Sinds de jaren tachtig is het Nationale Park Kaçkar Dağları de populairste bestemming voor avontuurlijke wandelaars.
Archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er sinds 5.000 voor Christus mensen leven in dit gebied. Volgens Homerus hebben zelfs de Amazones delen van de kust gekoloniseerd.

Het Sümela klooster heeft een spectaculaire ligging en uitzicht. Het is ingehouwen in een steile rots op een mistige helling in het Nationale Park Altındere. Het complex ligt op een hoogte van zo'n 1.200 meter en is een absoluut hoogtepunt van de regio. Het klooster werd gesticht in het jaar 386 na Christus. Tegenwoordig is het klooster een trekpleister voor christelijke pelgrims en toeristen. Een van de markantste gebouwen in het klooster is de rots kerk, die zowel van buiten als van binnen volledig is bedekt met fresco's.