logo_background
next previous

Cappadocië

Cappadocië liggend

Cappadocië is een landstreek in Centraal Anatolië, die bekend staat om haar sprookjesachtige maanlandschap. Het gebied ligt tussen de vulkanische bergen Erciyes, Melendiz en Hasan. Karakteristiek voor de landstreek zijn de kegels met ‘hoeden’ van basalt, ontstaan als gevolg van de erosie van de lava- of tufsteen laag door wind en regen.

Dé trekpleister van Cappadocië is het Göreme Nationaal Park, een openluchtmuseum van rots grotten en elvenschoorstenen. Göreme is opgenomen in de UNESCO WereldErfgoedLijst en is een van de meest gefotografeerde sites van Turkije.
Cappadocië was de schuilplaats van de vroege christenen. De rots kerken met prachtige mozaïeken en fresco’s en de ondergrondse steden zijn open voor bezoekers.

Het stadje Avanos aan de oever van de rivier de Kızılırmak is bekend om haar vele pottenbakkerijen. Er heerst een vriendelijke en creatieve sfeer in het stadje en ateliers nodigen bezoekers uit om zelf een pot te draaien.

Ürgüp is een levendige toeristenplaats aan de voet van een grote rots, die is 'doorzeefd' met grottenwoningen. Deze site vormt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Een lange wandeling onder begeleiding van een lokale gids is de beste manier om Cappadocië te verkennen.

Een van de populairste activiteiten in Cappadocië is ballonvaren. De heteluchtballonnen stijgen vroeg in de ochtend op en zweven heel laag over de valleien, canons, heuvels en bijzondere rotsformaties van Cappadocië. Onvergetelijk.