logo_background
next previous

Bursa

Bursa liggend

Bursa is een authentieke Turkse stad, gelegen op de hellingen van het Uludağ gebergte (Olympos van Mysië). De stad trekt een veelzijdig publiek, uiteenlopend van gezondheidstoeristen, wintersporters en liefhebbers van Ottomaanse architectuur tot gastronomen en natuurliefhebbers. Deze veelzijdige en authentieke stad ten zuidoosten van de Zee van Marmara, ligt op de lager gelegen hellingen van het Uludağ gebergte (Olympus van Mysië, 2.443 meter). De stad kwam achtereenvolgens onder Romeinse en Byzantijnse heerschappij, om vervolgens met Orhan Gazi in 1.326 de eerste hoofdstad van het Osmaanse rijk te worden. De eerste zes sultans liggen begraven in prachtige graftombes in de paradijselijke tuinen van de Ottomaanse moskeeën.

Het ‘Groene Bursa’ zoals Turken het noemen, is rijk aan parken en tuinen en kijkt uit over een groene vlakte. Ze vormt het hart van een belangrijk fruitteeltgebied. Bursa stond en staat bekend om haar zijdehandel, de productie van handdoeken en de thermale bronnen. De specialiteit van Bursa is de Iskender kebap, een gerecht met brood, tomatensaus, reepjes gegrild vlees, gesmolten boter en yoghurt. Een andere regionale specialiteit is de gesuikerde kastanje.

Wintersport
Uludağ is het grootse wintersportgebied van Turkije en biedt tal van wintersport activiteiten, activiteiten, hotels en appartementen. Het gebied heeft 30 km piste en 13 skiliften. Van december tot mei zijn de skimogelijkheden optimaal. Maar een bezoek aan dit nationale park is, vanwege de vergezichten en de zuivere lucht, het gehele jaar door een bezoek waard.