logo_background
next previous

Bodrum

Bodrum liggend

Ooit stond in Bodrum het beroemde Mausoleum van Halicarnassus (4e eeuw voor Christus), een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen voor de charme van deze populaire bestemming.
Een middeleeuws kasteel gebouwd door de Ridders van Rhodos bewaakt de staalblauwe baai van Bodrum. In dit kruisvaarderkasteel uit de 15e eeuw bevindt zich het Museum van Onderwaterarcheologie, met overblijfselen uit het Bronzen Tijdperk. Bodrum staat bekend als het vertrekpunt van de Blue Voyages, korte dagvaarten met boten. Met haar natuurschoon, klimaat, zee, baaien, geschiedenis, nachtleven en smalle straatjes is Bodrum een waar paradijs.

Bodrum ademt een vriendelijke, Boheemse sfeer en is een uitstekende plaats om kunst en handwerk te kopen. Kralen, lederen kleding, tapijten, zilverjuwelen, versieringen en vele andere handwerken liggen uitgestald langs de brede straat tussen het ─░skele Plein en de Harlikarnas discotheek. Bodrum is vooral bekend om haar handgemaakt sjaals en gordijnen van Milas textiel, handbeschilderde batik stoffen en andere versieringen.

Wie lekker wil ontspannen, kan het schiereiland Bodrum verkennen dat bezaaid is met schilderachtige dorpjes, pensions en hotelletjes in rustige baaien. Er zijn uitgestrekte stranden voor ontspanning. In plaatsje Yal─▒kavak kunt u mooie wandelingen maken tussen de sinaasappel- en mandarijntuinen, langs de stranden of de stralend witte huisjes met kleurrijke bougainvilles. Ook de windmolens maken deel uit van het decor.