logo_background
next previous

Belek

Belek liggend

Belek staat bekend om haar golf resorts, maar is ook een ideale uitvalsbasis om de provincie Antalya te verkennen. De antieke stad Perge is na Efese de best bewaarde archeologische site van Turkije. Imposante bouwwerken, publieke baden, mozaïeken straten, het stadion, het gymnasium en de theaters zijn de belangrijkste overblijfselen. Het 2.000 jaar oude Aspendos amfitheater met 20.000 zitplaatsen, doet nog steeds dienst als openluchttheater voor klassieke muziekconcerten, balletvoorstellingen en operafestivals.

Liefhebbers van een ontspannen vakantie hoeven Belek niet te verlaten. De witte stranden, met op de achtergrond de groene dennenbossen van de Taurus, brengen lichaam en geest tot rust. Het water is kalm waardoor kinderen veilig kunnen spelen. Qua eten is de verse forel een aanrader.

Een bezoek aan het Köprülü Kanyon Nationaal Park is zeer geschikt als dagtrip. De adembenemende uitzichten vanaf de kronkelende bergwegen verrassen de reiziger na elke bocht opnieuw. Het ravijn is op sommige plaatsen 400 meter diep en strekt zich uit over 14 km langs de Köprü rivier. De Romeinse Oluklu brug (Olukluköprü) over het ravijn en de Bugrum Brug over de Kocadere rivier waren destijds technische hoogstandjes.