logo_background
next previous

Antalya

Antalya liggend

Antalya is de meest veelzijdige en complete stad van Turkije. Met een kleurrijk nachtleven, uitgestrekte stranden in het stadscentrum, culturele bezienswaardigheden, en het International Golden Orange Film Festival, heeft de stad een bijzondere aantrekkingskracht. Toeristen uit binnen- en buitenland komen hier om te shoppen en de gastronomie, geschiedenis en natuur te ontdekken. Sportievelingen komen hier om te raften, golfen en skiën en ook voor de gezondheidstoerist zijn er tal van faciliteiten.

Antalya is de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende jachthaven en het pittoreske oude stadsgedeelte Kaleiçi, met smalle steegjes en houten huizen.

De stad werd in de 2e eeuw voor Christus gesticht door Atallos II, koning van Pergamon, die de stad naar zichzelf vernoemde: Attaleia. In het centrum van de stad verrijst de Yivli Minareli moskee, gebouwd door de Seldsjoekse sultan Allaeddin Keykubat in de 13e eeuw. De elegante, gegroefde minaret van de moskee is het symbool van Antalya.