logo_background
next previous

Bestemmingen

alacati-square

Alaçatı

Alaçatı is een populaire bestemming voor windsurfers en ligt aan de zuidkust van het Çesme schiereiland. Met circa 330 dagen wind per jaar, zijn de condities bijna het hele jaar door ideaal.

Lees meer

Alanya

Alanya is de hoofdstad van de Turkse Rivièra en ligt aan de prachtige Middellandse Zee. Alanya heeft moderne hotels, talloze visrestaurants, cafés, clubs, bars en drie stranden met de ‘Blue Flag’ certificatie, het internationale milieukeurmerk voor schone stranden en zuiver zeewater.

Lees meer

Ankara

Ankara is de hoofdstad van Turkije en ligt in Centraal Anatolië. De stad telt 5,5 miljoen inwoners, waarvan 1 miljoen studenten en kenmerkt zich door haar interessante mix van oude gebouwen en moderne architectuur, omringd door de groene heuvelachtige steppe. Ook de vele parken die de stad rijk is, zijn typerend voor Ankara. Daarnaast is

Lees meer

Antalya

Antalya is de meest veelzijdige en complete stad van Turkije. Met een kleurrijk nachtleven, uitgestrekte stranden in het stadscentrum, culturele bezienswaardigheden, en het International Golden Orange Film Festival, heeft de stad een bijzondere aantrekkingskracht. Toeristen uit binnen- en buitenland komen hier om te shoppen en de gastronomie, geschiedenis en natuur te ontdekken.

Lees meer

Aspendos Theater

Het Aspendos Theater is het best bewaarde Romeinse theater van de Mediterrane wereld. Het 2.000 jaar oude theater heeft een capaciteit van 20.000 zitplaatsen en doet in de zomermaanden nog steeds dienst als openluchttheater voor klassieke muziekconcerten, balletvoorstellingen en operafestivals.

Lees meer

Ayvalık

De Ayvalık eilanden liggen voor de kust van Ayvalık en zijn bereikbaar per auto en boot. Het grootste eiland, Alibey Adası, is bereikbaar via een verhoogde weg die het eiland met het vasteland verbindt.

Lees meer

Belek

Belek staat bekend om haar golf resorts, maar is ook een ideale uitvalsbasis om de provincie Antalya te verkennen. De antieke stad Perge is na Efese de best bewaarde archeologische site van Turkije. Imposante bouwwerken, publieke baden, mozaïeken straten, het stadion, het gymnasium en de theaters zijn de belangrijkste overblijfselen. Het 2.000 jaar oude Aspendos

Lees meer

Bodrum

Ooit stond in Bodrum het beroemde Mausoleum van Halicarnassus (4e eeuw voor Christus), een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Talloze vakantiegangers zijn reeds gevallen voor de charme van deze populaire bestemming.

Lees meer

Bursa

Bursa trekt een veelzijdig publiek, uiteenlopend van gezondheidstoeristen, wintersporters, liefhebbers van Ottomaanse architectuur, gastronomen en natuurliefhebbers. Deze veelzijdige en authentieke stad ten zuidoosten van de Zee van Marmara, ligt op de lager gelegen hellingen van het Uludağ gebergte (Olympus berg, 2.443 meter). De stad kwam achtereenvolgens onder Romeinse en Byzantijnse heerschappij, om vervolgens met Orhan

Lees meer

Cappadocië

Cappadocië is een landstreek in Centraal Anatolië, die bekend staat om haar sprookjesachtige maanlandschap. Het gebied ligt tussen de vulkanische bergen Erciyes, Melendiz en Hasan. Karakteristiek voor de landstreek zijn de kegels met ‘hoeden’ van basalt, ontstaan als gevolg van de erosie van de lava- of tufsteen laag door wind en regen.

Lees meer