logo_background
next previous

Golfen

antalyagolf3

Turkije werd door de Global Golf Tourism Organisation al eens uitgeroepen tot ’s werelds beste golfbestemming. Bovendien heeft het land met Belek één van de snelste groeiende golfbestemmingen in Europa en Azië. De badplaats telt inmiddels vijftien banen waar het hele jaar gespeeld kan worden. Er is veel variatie en keuze. De golfcourses zijn ontworpen door internationale golfbaanarchitecten zoals David Faherty, Nick Faldo en Michel Gayon. Ook staan er nieuwe banen gepland voor Istanbul, Ankara, Cappadocië, Bodrum en Muğla.

De meeste golfbanen zijn in dennen- en pijnboombos aangelegd. De ontwerpen worden geroemd en levert veel uitdagingen op. Zo heeft menig baan smalle fairways en   uitdagende roughs. Sommige banen strekken zich zelfs uit tot aan het strand en de zee.  De meeste clubs hebben speciale academy courses laten aanleggen voor beginners.

Belek ligt 30 kilometer ten oosten van Antalya en het stadje heeft al bijkomend voordeel dat het tevens een goede bestemming is voor zon- en cultuurvakanties. Ook wie niet golft, heeft het hier prima naar zijn zin. Door reisorganisaties en golfhotels worden verschillende arrangementen aangeboden. Het is raadzaam om de golfbaan van tevoren te reserveren, om zeker te zijn van de gewenste starttijden.

Zie voor golf resorts in Turkije, www.goturkey.com/en/pages/read/golf