logo_background
next previous

Fietsen & Mountainbiken

Kackar Daglari liggend

Het aanbod voor fietsers en mountainbikers in Turkije is groot en gevarieerd. Zowel in het veelzijdige binnenland als aan de kust zijn allerlei routes mogelijk. Doordat er nauwelijks ‘vaste’ bewegwijzerde tochten zijn, is het avontuurlijke element bewaard gebleven.

Met inspirerende titels als de ‘Abraham Trail’ en de ‘Lycian-Way’ heeft het Turks Ministerie van Cultuur en Toerisme een reeks culturele wandel- en fietsroutes samengesteld. Deze routes voeren langs tal van culturele hoogtepunten en door de mooiste natuurgebieden van Turkije. Elke route heeft een eigen thema en bestaat uit een aantal deeltrajecten.

Fiets en mountainbike bestemmingen

Cappadocië, de hele kuststrook van de Egeïsche en de Middellandse Zee, het merengebied in Zuidwest Turkije en het Kaçkar-gebergte zijn voorbeelden van mooie bestemmingen voor fietsers en mountainbikers. Er zijn uitdagende en meer ontspannen routes mogelijk. Op de fiets krijg je hele andere indruk van het land. Turkije is bovendien zo rijk aan restanten uit de oudheid, waar je ook gaat, vrijwel overal kom je deze tegen.

Voor de avontuurlijke mountainbiker is het Kaçkar-gebergte een perfecte bestemming. Hier vind je geen gemarkeerde paden en routes, maar als je goed voorbereid op pad gaat, ga je een onvergetelijk avontuur tegemoet in een bijzonder landschap.

Voor de Culturele Wandel & Fiets routes zijn aparte folders beschikbaar bij het Turks Verkeersbureau. Je kunt de folders ook hier downloaden.

Zie voor meer informatie over fietsen en mountainbiken ook http://bikinginturkey.com.