logo_background
next previous

Actief & Avontuur Brochures

Bekijk hier de verschillende brochures over Turkije:

Webmagazine

Laat u inspireren voor een bezoek aan Turkije. Lees meer over de bruisende stad Istanbul en de 11 UNESCO Werelderfgoed sites, waaronder de kalksteenterrassen van Pamukkale en sprookjesachtig Cappadocië. Of ga mee op virtuele reis op een authentieke gulet. Ook gastronomie, hammam, natuur en kunst & cultuur komen aan bod. 

Algemene brochure

Met trots presenteren wij Turkije: een land boordevol verrassingen. Naast prachtige zon-, zee- en strandbestemmingen heeft ons land nog veel meer te bieden.
Lees in deze brochure de reisverhalen over bruisende steden, de heerlijke keuken, de ongekende schoonheid van de natuur en de rijke cultuur. Samen met de alom bekende Turkse gastvrijheid is Turkije een vakantiebestemming om je snel thuis te voelen. Laat je inspireren en kom binnenkort ons land zelf ontdekken.

Regio’s

De okerkleurige hoogvlakte van Centraal-Anatolië, doorsneden met ravijnen en gedomineerd door vulkanische bergen, vormt het hart van Turkije. De kale, glooiende steppen met graanvelden en populierenbossen vormen een landschap dat wordt gekenmerkt door een overweldigende leegte.

In Antalya steekt het met dennenbomen begroeide Taurusbergte zich diep in de schitterende zee. Dit gebergte vormt bij Antalya een grillige kustlijn met puntige rotsen en verlaten inhammen.

Het Taurus gebergte dat parallel loopt aan de zuidgrens van Turkije, en het zwarte zee gebergte in het noorden komen hier samen en vormen met een indrukwekkend gebergte de oostgrens van Turkije.

Het levendige groen van de Zwarte zeekust van Turkije is een verrassing voor mensen die denken dat het binnenland slechts een barre steppe is.

Istanbul strekt zich uit over twee continenten, Europa in het westen en Azië in het oosten. De Bosporus stroomt door het hart van de stad en verbindt de Zwarte Zee, de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn met elkaar.

De Egeïsche kust is een van de mooiste landschappen van Turkije. Deze schitterende kust aan de staalblauwe Egeïsche zee telt een oneindig aantal maagdelijke stranden, omgeven door olijfgaarden, rotsformaties en naaldwouden.

Special Actief & Avontuur

Het groene bergparadijs van het Kaçkar nationaal park in het noordoosten, de betoverende rotsformaties van Cappadocië in Centraal-Anatolië en de azuurblauwe zee langs de Lycische kust in het zuiden vormen slechts een klein percentage van de Turkse schoonheid. Deze brochure bevat een selectie van de mooiste sportieve activiteiten in deze gebieden waaronder wandelen, mountainbiken, ballonvaren, paragliden, kajakken, raften en duiken.

Met inspirerende titels als ‘St Paul trail’ en ‘De Onafhankelijkheidsroute’ heeft het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme een reeks van bijzondere wandel- en fietsroutes langs culturele hoogtepunten in Turkije samengesteld. De meerdaagse routes kunnen te voet, maar soms ook met de fiets of te paard worden afgelegd en voeren langs de mooiste plaatsen van het land, waaronder nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. De lengte kan behoorlijk uiteenlopen, de langste is 509 km.

Bekijk hier de verschillende wandelroutes:

Een culturele wandelroute door het Midden-Oosten in de voetstappen van profeet Abraham

Wandelen door de natuur en het verleden

De eerste paarden- en culturele route in Turkije in de voetsporen van de grote Ottomaanse reiziger Evliya Çelebi

Wandelroutes en fietspaden langs de Hittitische wegen

Wandelroute in de Zwarte Zee bergen van Turkije

De eerste lange afstand wandelroute van Turkije

Een wandelroute langs de voorraadweg voor de Onafhankelijkheidsoorlog

Een wandelroute door de antieke valleien van de Frygiërs

De weg naar Wenen van Sultan Süleyman de Grote

Natuurwandelingen

De eerste culturele en één na langste wandelroute van Turkije

Wandel- en fietsroutes in het Nationale Park Küre Dagları