logo_background
next previous

Geen land is zo verrassend en veelzijdig als Turkije. Denk aan prachtige uitgestrekte stranden en pittoreske baaien, ongelooflijk rijke cultuur, sportieve en avontuurlijke uitdagingen en de gastvrije bevolking.

LAATSTE NIEUWS

Actuele COVID-19 informatie

Voor Nederlandse reizigers die naar Turkije reizen is het niet langer vereist om een negatieve PCR-test te overleggen mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Reizigers die tenminste 14 dagen voor de vertrekdatum zijn gevaccineerd tegen covid 19
  • Reizigers die gedurende de 6 maanden voorafgaand aan de vertrekdatum genezen zijn van een covid 19 infectie

Reizigers dienen een officiële genezenverklaring of een vaccinatiebewijs te overleggen. Voor reizigers die niet aan de genoemde voorwaarden voldoen geldt onverkort dat een negatieve PCR test van maximaal 72 uur voor vertrek of een antigeentest van maximaal 48 uur voor vertrek overlegd moet worden.

Vanaf 15 maart geldt nieuwe Covid-19 vereiste voor toegang tot Turkije
In verband met de Covid-19 pandemie zijn alle reizigers die per vliegtuig naar Turkije reizen vanaf 15 maart verplicht het digitale formulier ‘Form for Entry to Turkey’ in te vullen uiterlijk 72 uur voor ze aan boord gaan.

Informatie COVID-19 en het "Veilig Toerisme Programma" van de Turkse overheid
We hebben een document van 9 pagina's samengesteld met FAQs (veelgestelde vragen) en informatie over uw veiligheid en vakantie in Turkije. Lees hier alle details.

Aanvullende Covid-19 verzekeringspakketten voor toeristen in Turkije
Vakantiegangers naar Turkije kunnen gebruik maken van speciale Covid-19 Aanvullende Verzekeringen om zich te verzekeren tegen eventuele onkosten. Daarnaast is er een Aanvullende Accommodatie Verzekering beschikbaar. Lees hier wat de pakketten kosten en waar ze verkrijgbaar zijn.

Inschrijven voor Teknofest comptetitie tot 28 februari

De inschrijving voor de technologie wedstrijden van TEKNOFEST 2021, het grootste lucht- en ruimtevaart en technologie festival ter wereld, is geopend. Onder meer studenten en scholieren kunnen deelnemen aan een van de competities in 35 verschillende categorieën. Onderwerpen zijn onder meer Artificial Intelligence, Onderwatersystemen, Onbemande vliegtuigen en Digitale Industriële Technologie. De inschrijving sluit op 28 februari 2021.

vertical_line

Travel Fair Izmir dit jaar digitaal

De internationale Travel Turkey Izmir Tourism Fair wordt dit jaar van 25-27 februari in een digitale vorm georganiseerd. De beursorganisatie heeft een digitale infrastructuur gecreëerd waar standhouders en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. De 14e Travel Turkey Izmir Fair is de eerste virtuele beurs voor de toeristische sector in Turkije. De beurs wordt georganiseerd onder auspiciën van het ministerie van Cultuur en Toerisme in samenwerking met IZFAS en TURSAB. Meer informatie hier.

Vanaf 2 maart 2020 kunnen Nederlandse reizigers zonder visum naar Turkije reizen. Dit heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen week bekend gemaakt. Naast reizigers met de Nederlandse nationaliteit kunnen ook reizigers uit Oostenrijk, België, Spanje, Polen en Groot-Brittannië vanaf die datum visumvrij naar Turkije afreizen. Deze nieuwe regeling geldt voor toeristische reizen naar Turkije om 90 dagen visumvrij te verblijven in Turkije voor een periode van 180 dagen. Deze stap heeft als doel de toeristische banden met deze landen aan te sterken en onze handels-, economische en culturele relaties verder te ontwikkelen.Turkije kent een ongekende stijging in het aantal toeristen dat het land bezocht het afgelopen jaar. Vanuit alle landen zijn er meer reizigers richting Turkije vertrokken voor een vakantie.

shadow

mijn_turkije

Mijn Turkije

Lees de persoonlijke ervaringen van bekende Nederlanders, reisjournalisten en lokale deskundigen in 'Mijn Turkije'. Hoe beleven zij Turkije en wat zijn hun favorieten?

vertical_line
blog

Blog

Onlangs was ik op vakantie in het plaatsje Kumköy, vlak bij Side. De temperatuur was aangenaam en de zon scheen volop. Kortom ideale...

vertical_line
mijn_reisverhalen

Mijn Reisverhalen

Benieuwd naar de ervaringen van andere vakantiegangers? Lees hier de reisverhalen van bestemmingen door heel Turkije.

vertical_line
Goed om te weten homepage

Goed om te weten

Op deze pagina houden wij je op de hoogte van tips, nieuwtjes en andere interessante wetenswaardigheden over Turkije.

Brochure

Nieuw: in Istanbul brochure

Een metropool waar zoveel te zien en te doen is als Istanbul verdient een eigen brochure. Een magazine waarin je alles leest over bijvoorbeeld de bezienswaardigheden, de winkelmogelijkheden en de gastronomie. De brochure is een verzameling van reisverhalen over Istanbul en is ideaal ter voorbereiding op een city trip. Klik hier om de brochure direct online te kijken of vraag hem hier aan.

vertical_line
home_kaart

Alles op de kaart

Ga op ontdekkingstocht door het veelzijdige Turkije en laat je inspireren voor je vakantie. Alle iconen op de interactieve kaart leiden naar een plaats die een bezoek meer dan de moeite waard is. Aangegeven zijn de populairste vakantiebestemmingen in Turkije, maar ook cultureel erfgoed, bijzondere natuurgebieden, nationale parken en sportieve bestemmingen.

KAPUTAS-antalya

Zon, Zee & Ontspanning

Een zonvakantie in Turkije staat voor strand, prachtige kusten en gezellige plaatsjes. Waar moet je zijn?

vertical_line
Actief en avontuur profile

Actief & Avontuur

Wandelen, golf, mountainbiken, zeilen, duiken, raften…. Zomaar een greep uit de vele sportieve en avontuurlijke activiteiten in Turkije.

vertical_line
Natuur en cultuur profile

Natuur & Cultuur

Met 15 noteringen op de WereldErfgoedLijst van UNESCO en meer dan 30 locaties op de 'nominatielijst' is Turkije een geweldig land voor cultuur- en natuurliefhebbers.

vertical_line
Istanbul profile

Istanbul

Gelegen aan de Bosporus, deels in Europa deels in Azië, is Istanbul een bruisende metropool waar oost en west elkaar ontmoeten.